Noord-Holland

Yun Hwa Dharma Sah
Events

Ben je op zoek naar stilte en bezinning?

Mediteren en het naleven van de richtlijnen van het Sociaal Boeddhisme kunnen je daarbij helpen. Ze leiden tot een zuivere geest en een waardevoller leven voor je zelf en je medemens.

 

Welkom bij het Noord-Holland Dharma Sah!

 

Het Noord-Holland Yun Hwa Dharma Sah is een Meditatie Centrum. Het is een toevluchtsoord voor meditatie en gezamenlijke Boeddhistische beoefening. Het is gevestigd op het mooie West-Friese platte land in Sijbekarspel met annex gastenverblijf voor kortere of langere periodes van stilte en beoefening.

Het centrum maakt deel uit van de orde “Yun Hwa Denomination of World Social Buddhism” onder leiding van Suprême Matriarch Ji Kwang Dae Poep Sa Nim. Dae Poep Sa Nim leert het Sociaal Boeddhisme en maakt geen onderscheid tussen religies en geloof; iedereen en alles is hetzelfde en is deel van één universum.

Het Sociaal Boeddhisme omvat alle vormen van boeddhisme en heeft zijn oorsprong in de leer van Sakyamuni Boeddha. Sociaal boeddhisme betekent de leer van Boeddha te volgen te midden van de sociale wereld. Het leert de betekenis van het leiden van een zuiver leven en het hebben van een zuiver geest in het dagelijkse leven.  

Om een zuiver leven te leiden dient men drie vormen van beoefening te volgen: 

   – Het zich houden aan de richtlijnen
   – Het hebben van een meditatieve geest en het verblijven in stilte
   – Het verwerven van wijsheid om onwetendheid te eliminieren

Dae Poep Sa Nim noemt dit ook ‘Daily Life Wisdom’, ‘wijsheid in het dagelijkse leven’, omdat het een beoefening is, die bijzonder makkelijk in je dagelijkse leven geïntegreerd kan worden. 

De Yun Hwa (Lotusbloem) beoefening omvat meerdere onderdelen zoals o.a. stille meditatie, samadhi meditatie, koan meditatie, loop meditatie, een energie-mantra, dagelijkse soetra’s, Dharma speeches, Ki Sung (Qi-gong) bewegingsoefeningen, prostraties en ceremonies. 

Contact en deelname:

In ons centrum is ruimte voor iedereen die bij ons wil komen mediteren of aan een van de evenementen deel wil nemen. Je bent ook van harte welkom als je geen boeddhist bent, maar ondersteuning zoekt in het mediteren, of benieuwd bent naar de leefregels van het sociaal boeddhisme.
Je kan rechtstreeks contact opnemen met abdis Mi Soen Bosal Nim via het email adres:
noordholland@yunhwasangha.org

Voor geplande events graag drie dagen van tevoren aanmelden a.u.b.

Practice schema 2023

avond practice
woensdag/vrijdag van 18:30 tot 20:30, graag 3 dagen van tevoren aanmelden 

practice dagen eerste helft 2023
een keer per maand op zondag van 10:00 tot 17:00 uur
15 januari – 12 februari – 12 maart – 16 april – 14 mei – 11 juni

maanvieringen eerste helft 2023
twee keer per maand van 9:30 tot 11:30 uur
6 en 22 jan – 5 en 20 febr – 6 en 22 mrt – 5 en 20 apr – 5 en 20 mei – 3 en 18 jun

stille meditatie
in het weekend op afspraak

Over onze beoefening

MEDITATIE

Meditatie verdiept je zelf-bewustzijn, doorbreekt je mentale blokkades en geeft je toegang tot je innerlijke rust en je innerlijke wijsheid.

MANTRA

De mantra is een brug naar het hier en nu. Het helpt jou, je dwalende geest en gedachten tot rust te brengen. Het elimineert je onwetendheid en ondersteunt je op voortreffelijke wijze in het proces naar verlichting.

LICHAAMSOEFENINGEN

De lichaamsoefeningen (Ki Sung en prostraties) verbeteren de circulatie in je lichaam en versterken je fysieke conditie. De prostraties zijn ook een bewijs van respect naar Boeddha en verminderen je karma.

CHANTING

Het zingen van de soetra’s is er om Boeddha, Dharma en Sangha te prijzen en respect en groot eerbied te tonen.

DAGELIJKSE SOETRA’S

Dagelijkse soetra’s zijn leringen van Ji Kwang Dae Poep Sa Nim, die elke dag per email worden toegezonden. Door deze leringen ontvang je niet alleen duidelijke richtlijnen voor een correct en vervullend leven, maar ook Boeddha’s absloute energie. 

RETRAITE 

Een 3-daagse retraite biedt een uitgesproken gelegenheid om de waardevolle leer van het Sociaal Boeddhisme door Dae Poep Sa Nim te leren kennen. De retraite helpt je om los te komen van de stress en hectiek van het dagelijks leven en innerlijke vrede en rust te vinden. 

Contact

Practice times

Mi Soen Bo Sal Nim
Westerstraat 68
1655 LD Sijbekarspel
noordholland@yunhwasangha.org
http://noord-holland.yunhwasangha.org

Avond practice: woensdag/vrijdag van 18:30 tot 20:30, graag van tevoren aanmelden
Maanvieringen : twee keer per maand van 9:30 tot 11:30 uur
Practice dagen: een keer per maand op zondag van 10:00 tot 17:00 uur
Stille meditatie: in het weekend op afspraak

Kijk voor nader informatie op het overzicht events

Local Events